Spillforeningen Både Kort og Bredt

Fra Vitebok
Gå til: navigasjon, søk
Spillforeningen Både Kort og Bredts logo, laget av Andreas Johansen.

Spillforeningen Både Kort og Bredt (forkortet BKB) er en medlemsforening i Hyperion som driver med interessene brettspill, kortspill, rollespill og laiv. De holder til ved NMBUÅs, Akershus.

Historie

BKB ble stiftet den 28. september 2013. Det var 7 personer tilstede på stiftelsesmøtet, og på den tiden ble foreningen kalt Spillforeningen Alfa Kappa, som henspeilet initialene til foreningens motto, Aνερρίφθω κύβος. Foreningen ble stiftet på initiativ fra blant andre Brage Sekse Aarset, Rutger Saly og Dag Storhaug, som en reaksjon på studentmiljøet på Ås sin mangel på en analog spillforening. Disse personene utgjorde det første styret. I løpet av stiftelsesmøtet framkom det enighet om at det skulle kalles inn til et ekstraordinært årsmøte. Dette var hovedsaklig pga. usikkerhet rundt navnevalg. Dette ekstraordinære årsmøtet ble holdt senere på høsten i 2013, og det samme styret ble gjenvalgt, og navnet ble endreet til det det er i dag.

I oppstartshøsten ble det kun holdt ett arrangement utenom de formelle møtene. Det var en spilldag, med pizza, snacks, brus og nyinnkjøpte brettspill. Oppmøtet var fornøyelig, og ved slutten av året 2013 hadde BKB 20 medlemmer, derav 18 var under 26 år.

I januar 2014 startet BKB med ukentlige spillkvelder, og holdt spillkveld hver mandag i vårsemesteret og høstsemesteret i 2014.

Aktiviteter

Spillkvelder

Hver uke holder BKB to ordinære spillkvelder; mandag 17-23 og tirsdag 17-23 i JohannesStudentsamfunnet i Ås. Der spilles det hovedsakelig kortspill og brettspill, men innimellom spilles det rollespill som D&D.

Kurs

Foreningen startet i høsten 2014 med kurs i brettspill og rollespill. For dette har de motatt midler fra Studieforbundet Næring og Samfunn. Kursene er gratis, og har stort sett blitt holdt på én dag, fra 15-23. Hittil har de holdt kurs i:

  • Eclipse
  • Talisman
  • Agricola & Citadels
  • D&D 4.0

Styre

Se også

Batman

Eksterne lenker