The Gathering

Fra Vitebok
Gå til: navigasjon, søk

The Gathering (ofte forkortet til TG) er Norges største datatreff og verdens nest største etter Dreamhack i Sverige. Arrangementet har siden 1996 blitt holdt hver påske i Vikingskipet i Hamar og varer fem dager i strekk. The Gathering trekker i dag over fem tusen deltagere, i hovedsak unge mennesker med interesse for data.

Historie

Det første arrangementet med navnet The Gathering ble arrangert i 1992, etter at demogruppen Crusaders fikk tilbakemeldingen «gjør det bedre selv» fra scenen etter at de klaget på kvaliteten på et datatreff. 1 100 mennesker ble samlet i Skedsmohallen i Lillestrøm. Arrangørene forventet omtrent 500. De neste årene fortsatte The Gathering å vokse, fra ca. 1 100 deltagere i 1992 til ca. 1 400 i 1993 og ca. 1 800 i 1994. I 1995 var det en nedgang i antall deltagere (ca. 1 500). Dette året arrangerte ikke Crusaders The Gathering. Offisielt navn på arrangementet i 1995 var simpelthen Gathering 95. Det viste seg stadig vanskeligere å huse alle deltagerne, derfor begynte arrangørene å lete etter et større lokale.

Valget falt til slutt på Vikingskipet i Hamar, grunnet stort areal og god infrastruktur; rikelig med strøm, gode parkeringsløsninger, med mer. I 1996 besøkte ca. 2 600 deltagere arrangementet. Siden har antallet deltagere fortsatt å øke. Siden 1997 er billettene blitt utsolgt. I 2004 hadde The Gathering omtrent 5 100 deltagere.

Lokaler for The Gathering fra 1992 – 2013

Crew

Organisasjonen Kreativ Aktiv Norsk Dataungdom (KANDU) er arrangør av TG. I tillegg er det omtrent 300 frivillige som jobber for å realisere TG hvert år.

Funksjonærene på TG har siden The Gathering 1900 (som foregikk i år 2000, navnet er en spøk som refererer til Y2k-problemet) vært delt inn i ulike undergrupper. Andre grupper han ansvar for spill (Event:Game) og for å bemanne informasjonsskranken (Info:Desk), sikkerhetsmannskap (Security:Security), et førstehjelpskorps (Security:Medic), og så videre. Hver av disse gruppene har en leder som rapporterer til en sin fagansvarlige (en for hvert av fagområdene Core (tidligere Admin), Event, Info, Tech og Security) som sammen med de to ombudene (crewombud og deltagerombud) utgjør TG-ledelsen. TG-ledelsen rapporterer til KANDU-styret, som ikke involverer seg i daglig drift av arrangementet.

Ingen av de frivillige får økonomisk kompensasjon for arbeidet de nedlegger, med unntak av gratis inngang, egne soveområder, parkeringsplass og gratis mat noen ganger hver dag under arrangementet. Alle som arbeider som frivillig under arrangementet må være til stede en dag før arrangementet starter, og er igjen en dag etter arrangementet er slutt.

Alle som ønsker det, kan søke om plass som frivillig funksjonær (med unntak for sikkerhetsmannskapet, hvor minimumsalderen for å søke er 18 år). Vanligvis er det gruppelederne som velger ut personene han/hun ønsker å knytte til seg, basert på søknadsteksten og tidligere erfaring. Det er ingen automatikk i utvelgelsen, og tidligere frivillige må søke hvert år.

«Arne»

«Arne» er en intern spøk som har pågått på The Gathering (og spredd seg til andre datatreff) siden begynnelsen av 2000-tallet (les: alt for lenge), der deltagerne roper «Arne» så høyt de kan i kor. «Arne»-ropingen starter som regel ved at én eller noen få begynner å rope, etterfulgt av et økende antall deltakere som slutter seg til ropingen.

I et intervju med Vegard Skjefstad som har vært med på The Gathering side oppstarten i 1992 kom det fram at «Arne» hadde vunnet en konkuranse, men hadde på seg headsett og kunne derfor ikke høre at han ble ropt opp. De som satt rundt ham prøvde å få en reaksjon, og det førte tilslutt til at de som sto foran scenen også begynte å rope, og slik spredte det seg utover hele skipet.

Se også

Eksterne lenker